2020. szeptember
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30  
   FONTOS TUDNIVALÓK AZ ÉRETTSÉGI KAPCSÁN

 1. A KRÉTA-rendszerben kiküldött értesítések alapján mindenki tudja, hogy mely napon, mely tantárgyból és hol írja meg az érettségi dolgozatát. A gimnázium épületébe a főbejáraton, a gépkocsik számára kijelölt nagykapun, illetve a (korábban mindig zárva lévő) Sugár úti bejáraton lehet belépni. Kérjük, hogy a vizsgahelyszínhez legközelebbi bejáratot válasszátok! Mindennap legalább fél órával a kezdés előtt a teremben kell lenni, és TILOS a csoportosulás, KÖTELEZŐ a távolságtartás.
 2. Az első héten a vizsgák 9 órakor kezdődnek (magyar, matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv), a második héten pedig 8 órakor, illetve bizonyos tantárgyak 14 órakor.
 3. A járványügyi előírásoknak megfelelően célszerű a szájmaszk és a kesztyű használata. A fenntartó segítségével biztosítjuk ezeket az eszközöket az érettségizőknek és a felügyelő tanár kollégáknak, de természetesen lehet hozni saját védőfelszerelést is.
 4. Mind a bejáratoknál, mind a vizsgatermekben, valamint a folyosókon és a mellékhelyiségekben is van lehetőség a kézfertőtlenítésre – éljetek vele!
 5. NEM KÖTELEZŐ az ünnepi öltözék, sőt! Támogatjuk a kényelmes, célszerű ruházatot (farmer, póló), mivel a szájmaszk és a kesztyű amúgy is zavaró tényező lesz – s ha valaki BLG-s pólóban szeretne leérettségizni, örömmel vennénk.
 6. A magyar nyelv és irodalom érettségi napján mindannyian megkapjátok a ballagási tarisznyáitokat és a ballagási meghívókat ( L ), ezek szintén a tantermekben lesznek elhelyezve.
 7. Mindenki hozzon magával minden szükséges és használható segédeszközt (megfelelő történelmi atlasz, körző, vonalzó, függvénytábla, számológép, szótár…), mert NEM TUDUNK ADNI semmit, nem is adhatunk. Legyen elegendő mennyiségű íróeszköz mindenkinél – nem adhattok egymásnak kölcsön egy tollat sem.
 8. A vizsgatermekben oda szabad csak ülni, ahol előre elhelyezett boríték lesz.
 9. Ha valaki elhagyja a vizsgatermet (akár a mellékhelyiséget látogatja meg, akár a végén, amikor befejezte és leadta a dolgozatát), KÖTELEZŐ felvenni a maszkot.
 10. A vizsga befejeztével az épületet a lehető legrövidebb időn belül és a lehető legrövidebb útvonalon el kell hagyni – ekkor is TILOS a csoportosulás.
 11. Minden tantárgyra érvényes az, hogy ha az írásbeli vizsga eredménye eléri a 12 %-ot, de nem éri el a 25 %-ot, akkor szóbeli vizsgát lehet tenni. Igyekezzetek túlszárnyalni ezeket a százalékokat – bízunk bennetek, meg tudjátok csinálni. J
 12. Aki BÁRMILYEN OKBÓL nem jelenik meg a vizsgán, annak törölni kell a jelentkezését. Nincs sem  javító-, sem  pótlóvizsga.
 13. A megírt dolgozatokat 2020. május 28-29-én (csütörtök-péntek) lehet megtekinteni. A betekintés rendjéről külön tájékoztató készül.
 14. Kérjük, minden kövesse figyelemmel a KRÉTA-rendszerben, illetve a honlapon és a Facebook-oldalunkon közzétett információkat.

 

 

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©