2018. május
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   

  Salamon KornélFelvételi hírek

Felvételi hírek nyolcadikasoknak
Megtörtént a felvételi jelentkezési lapok feldolgozása, nyilvánosságra hozzuk az ideiglenes felvételi jegyzékeket. Ezek értelmezéséhez adunk néhány lényeges információt.

Az iskolába érkezett jelentkezési lapokból nem derül ki, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumon kívül ki milyen iskolát jelölt még meg, és azt hányadik helyen tette, így jelenleg teljes információ a felvételi döntésről nincs.

Kik azok, akik valószínűleg bekerülnek? (Javítva!)
Azt tudjuk csak megvizsgálni, hogy azok közül, akik hozzánk jelentkeztek, kik kerülnének be a mi osztályainkba  (a más iskolákba történt esetleges jelentkezésüktől függetlenül). Így akik a megszerezhető 80 hozott és a felvételin szerezhető 100 pontból összesen legalább 148,5 pontot értek el, azok már valószínűleg felvételt nyertek a (megjelölt) matematika-fizika tagozatos (kódja: 03), legalább 144 pont esetén a biológia-kémia tagozatos (kód: 04) reálosztályainkba, legalább 137 pont esetén a  humán osztályunkba (kód: 05). A nyelvi tagozatos osztályunkat valamelyik helyen megjelölő jelentkezők közül a legalább 139 (angol nyelv), illetve legalább 129 (német nyelv) pontot elért tanulókat vesszük fel.

Milyen esélyeik vannak az alacsonyabb pontszámmal rendelkezőknek?
A most bejutó helyen állók közül néhányan más iskola valamelyik osztályát jelölték előrébb, ezáltal a helyük felszabadul, így az előbb említettnél kevesebb ponttal rendelkezők közül néhányan felvételt nyernek majd. Úgy is mondhatjuk, hogy az előbb említett ponthatárok valószínűleg lejjebb csúsznak majd.

Mit tegyenek, akik ezek szerint még nem biztos bejutók?
Azt javasoljuk, hogy jelöljék meg minél több osztályunkat. Hagyják elöl azt, ahova be szeretnének kerülni, és utána vegyék fel az eddig nem jelölt tagozatainkat is!  Erre március 17-én és 18-án van lehetőség az általános iskolákban egy módosító adatlap kitöltésével. Semmiképpen se húzzon ki a listáról valaki azért osztályt, illetve ne tegyen előre egy másikat azért, mert az eredetileg gondolt helyre úgy érzi, nem fog bekerülni! Semmivel nem nő meg az esélye a felvételre egy másik osztályban attól valakinek, mert a listáján az az osztály előrébb szerepel. Csak az számít, hogy milyen volt a felvételi pontszáma. Előfordult már, hogy valakit végül felvettünk volna, mivel a pontszám lejjebb csúszott, ám a módosítás során törölte a jelentkezését, így mégsem kerülhetett hozzánk.

Mikor lehet megtudni a végleges, biztos felvételi döntést?
A Felvételi Központtól április 18-án kapjuk meg a felvettek végleges listáját, április 25-ig postán mindenkit értesítünk. Korábban semmiféle új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet addig nem tudunk mondani.

Hol lehet további felvilágosítást kapni?
Személyesen a gimnázium titkárságán, vagy a (93) 311-239-es telefonszámon.

Ideiglenes felvételi jegyzékek:
Az ideiglenes felvételi jegyzéken jelszavával szerepeltetjük azt a jelentkezőt, aki a jelentkezési lapján adott meg ilyet, aki nem, azt a tanulói azonosítójával. A harmadik oszlopban a felvételi eljárás során szerzett összes pontszám szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a megfelelő írásbeli felvételi pontszám (reálosztályban a matematika, humán- és nyelvi osztályban a magyar) alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszám alapján.

Felvételi hírek negyedikeseknek
Megtörtént a felvételi jelentkezési lapok feldolgozása, nyilvánosságra hozzuk az ideiglenes felvételi jegyzéket. Ennek értelmezéséhez adunk néhány lényeges információt.

Hogy alakult ki a végső pontszám?
A felvételi eljárás során 100 pontot lehetett szerezni az előzetes írásbeli vizsgán, 20 pontot lehetett elérni a félévi érdemjegyekből, továbbá 30 pontot a szóbeli meghallgatáson. Az elérhető maximális pontszám 150 volt.

Mindkét tagozaton (08 - angol nyelv, 09 - német nyelv) a legalább 115 pontot elért jelentkezők kerülhetnek be a gimnáziumba.

Módosítási lehetőség
A jelentkezőnek lehetősége van arra, hogy módosító Tanulói adatlap kitöltésével az iskolánkkal való előzetes egyeztetés után megjelölje az eddig meg nem jelölt másik tagozatot is.

Ez a módosító adatlap és a kitöltési útmutató elérhető az Oktatási Hivatal honlapján:

KIFIR módosító tanulói adatlap és kitöltési útmutató

http://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/
kozoktatas/beiskolazas/KIFIR_M_adatlapcsomag_es_utmutato_2014.pdf

Ezt március 19-ig kell postára adni a Felvételi Központ címére.

Mikor lehet megtudni a végleges, biztos felvételi döntést?
A Felvételi Központtól április 18-án kapjuk meg a felvettek végleges listáját, április 25-ig postán mindenkit értesítünk. Korábban semmiféle új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet addig nem tudunk mondani.Az eljárás azért ilyen hosszadalmas, mert a nyolcadik osztályosok felvételi rendszerével együtt kezelik, és az nyilván sokkal összetettebb, hiszen a tanulók egyszerre több intézménybe is jelentkeznek.

Hol lehet további felvilágosítást kapni?
Személyesen a gimnázium titkárságán, vagy a (93) 311-239-es telefonszámon.

Ideiglenes felvételi jegyzékek:
Az ideiglenes felvételi jegyzéken jelszavával szerepeltetjük azt a jelentkezőt, aki a jelentkezési lapján adott meg ilyet, aki nem, azt a tanulói azonosítójával. A harmadik oszlopban a felvételi eljárás során szerzett összes pontszám szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a szóbeli meghallgatáson nyújtott teljesítmény alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszámot vettük figyelembe.

01 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, angol első nyelv)
02 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, német első nyelv)
03 tagozat (négyévfolyamos reálosztály, matematika-fizika)
04 tagozat (négyévfolyamos reálosztály, biológia-kémia)
05 tagozat (négyévfolyamos humánosztály, magyar-történelem)
08 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, angol idegen nyelv)
09 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, német idegen nyelv)

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©