2017. augusztus
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   

  Losonczi Mária
  Varga Henriett
  Varjas Dorina

  Balázs Bence
  Bíró Bence
  Bödör Bence
  Gadányi Bence
  Horváth Bence
  Kálovics Bence
  Kovács Bence
  Ritecz Bence
  Simó Bence
  Szinyéri Bence
  Tejfel Bence
  Varga Bence


Batthyány-sok Arany-díjas projektben

A 11. Ázsia-Európa Iskolahálózat (ASEF Classroom Network) konferenciája (2013. 10. 28. – 11. 01.) Baliban, Indonéziában került megrendezésre. A konferencián 81 középiskolai tanár, valamint 6 tanuló, a győztes projektekből vett részt az ASEM országokból.

Az Ázsia-Európa Alapítvány (ASEF) 1998 óta, ma már 49 európai és ázsiai ország iskolái, tanárai és diákjai számára segíti a közös projektek szervezését, a kultúrák, a természeti és társadalmi környezet megismerését.

A konferencia lehetőséget biztosított az Ázsia-Európa Alapítványnak (ASEF-nek), hogy jutalomban részesítse a legsikeresebb projekteket, azokat, amiket a 2012-2013-as tanévben bonyolítottak le a diákok és tanárok.

 

 

Arany- díjas projektek:

-

Dream Tours

-

iMagz – Making Myself Heard

-

International Village – Thumbs Up for SketchUp!

 

Ezüst díjas projektek:

-

Chain Stories 2013

-

Let's Eat

-

The Time Machine

A Batthyány Lajos Gimnázium diákjai Blasszauer János projekt koordinátor irányítása mellett két online együttműködési projektben vettek részt. Az egyik ezek közül Arany-díjas volt.

Az iMagz –Making Myself Heard (iMagz – Hallatom Hangomat) projektben 15 országból vettek részt iskolák. Magyarországot egyedül a Batthyány Lajos Gimnázium képviselte. A többi iskola Dániából, Finnországból, Indiából, Indonéziából, Írországból, Olaszországból, Malajziából, Fülöp-szigetekről, Oroszországból, Szingapúrból, Szlovéniából, Svédországból és az Egyesült Királyságból voltak.

Az elismerő díjat a projekt, illetve a projektben résztvevő tagok azért kapták, mert kiváló példáját adták annak, hogy miképpen lehet az IKT-s eszközök segítségével elősegíteni egymás kultúrájának jobb megismerését, valamint előmozdítani a párbeszédet az ázsiai és európai középiskolások és tanáraik között.

A projekt lehetőséget adott a fiataloknak arra, hogy az érdeklődésüknek megfelelő témákban írásukat megosszák a nemzetközi közösséggel, kommentálják egymás írásait.

A legjobb írásokat a szerkesztők egy magazin formájában három havonta publikálták.  A magazinokat az indiai szervezők minden résztvevő iskolába eljuttatták.

- OKLEVÉL itt megtekinthető

- Az iMagzz - Making Myself Heard projekt honlapjához:
 
 
- Aki szeretne csatlakozni ezen projekthez és/vagy az Eco-heroes in Action projekthez (http://diakhalo.org/community/), aminek Blasszauer János a nemzetközi projekt-koordinátora, azok keressék meg őt az iskolában. Még van lehetőség a csatlakozásra!

 

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©