2018. május
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   Batthyány-sok Arany-díjas projektben

A 11. Ázsia-Európa Iskolahálózat (ASEF Classroom Network) konferenciája (2013. 10. 28. – 11. 01.) Baliban, Indonéziában került megrendezésre. A konferencián 81 középiskolai tanár, valamint 6 tanuló, a győztes projektekből vett részt az ASEM országokból.

Az Ázsia-Európa Alapítvány (ASEF) 1998 óta, ma már 49 európai és ázsiai ország iskolái, tanárai és diákjai számára segíti a közös projektek szervezését, a kultúrák, a természeti és társadalmi környezet megismerését.

A konferencia lehetőséget biztosított az Ázsia-Európa Alapítványnak (ASEF-nek), hogy jutalomban részesítse a legsikeresebb projekteket, azokat, amiket a 2012-2013-as tanévben bonyolítottak le a diákok és tanárok.

 

 

Arany- díjas projektek:

-

Dream Tours

-

iMagz – Making Myself Heard

-

International Village – Thumbs Up for SketchUp!

 

Ezüst díjas projektek:

-

Chain Stories 2013

-

Let's Eat

-

The Time Machine

A Batthyány Lajos Gimnázium diákjai Blasszauer János projekt koordinátor irányítása mellett két online együttműködési projektben vettek részt. Az egyik ezek közül Arany-díjas volt.

Az iMagz –Making Myself Heard (iMagz – Hallatom Hangomat) projektben 15 országból vettek részt iskolák. Magyarországot egyedül a Batthyány Lajos Gimnázium képviselte. A többi iskola Dániából, Finnországból, Indiából, Indonéziából, Írországból, Olaszországból, Malajziából, Fülöp-szigetekről, Oroszországból, Szingapúrból, Szlovéniából, Svédországból és az Egyesült Királyságból voltak.

Az elismerő díjat a projekt, illetve a projektben résztvevő tagok azért kapták, mert kiváló példáját adták annak, hogy miképpen lehet az IKT-s eszközök segítségével elősegíteni egymás kultúrájának jobb megismerését, valamint előmozdítani a párbeszédet az ázsiai és európai középiskolások és tanáraik között.

A projekt lehetőséget adott a fiataloknak arra, hogy az érdeklődésüknek megfelelő témákban írásukat megosszák a nemzetközi közösséggel, kommentálják egymás írásait.

A legjobb írásokat a szerkesztők egy magazin formájában három havonta publikálták.  A magazinokat az indiai szervezők minden résztvevő iskolába eljuttatták.

- OKLEVÉL itt megtekinthető

- Az iMagzz - Making Myself Heard projekt honlapjához:
 
 
- Aki szeretne csatlakozni ezen projekthez és/vagy az Eco-heroes in Action projekthez (http://diakhalo.org/community/), aminek Blasszauer János a nemzetközi projekt-koordinátora, azok keressék meg őt az iskolában. Még van lehetőség a csatlakozásra!

 

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©