2018. március
                 
  1 2 3 4  
  5 6 7 8 9 10 11  
  12 13 14 15 16 17 18  
  19 20 21 22 23 24 25  
  26 27 28 29 30 31  
   

  Hetey Eszter
  Oláh Ivett
  Petényi Dalma
  Vaska Barnabás

  Farsang Klaudia
  Kepe Klaudia
  Sárdi Klaudia
  Szmodics Klaudia


Batthyánys diákok elismerő oklevélben részesültek online projektmunkájukért

 

Tanulás és nemzetközi párbeszéd határokat áthidalva

Batthyánys diákok a 2011-2012. tanév során az Ázsia-Európa Iskolahálózat (AEC-NET) égisze alatt lezajlott projektmunkájukért elismerő oklevelet kaptak. Az Ázsia-Európa Iskolahálózatot az Ázsia-Európa Alapítvány (Asia-Europe Foundation, ASEF) azért hozta életre, mert szeretné kialakítani és fenntartani a párbeszédet és együttműködést a két kontinens középiskolásai között az Internet segítségével.

Minden egyes projekt megfelelő alapot teremt arra, hogy folyamatos párbeszéd legyen az európai és ázsiai iskolák, valamint a diákok között. Az Internet segítségével megvalósuló projektek tanárnak és diáknak egyaránt lehetővé teszik, hogy kommunikálhassanak egymással az osztálytermi és földrajzi korlátokat legyőzve, valamint arra, hogy a diákok a célnyelven dolgozzanak külföldi társaikkal.

Az Ázsia-Európa Iskolahálózat a tanév során megvalósult számos online projekt közül a hat legjobbat az évenként megrendezésre kerülő konferencián ünnepélyes keretek között, nemzetközi zsűri elbírálása alapján állapítja meg. Az első három projekt a „Gold Award” díjban részesült , míg a 4. helyen hozott „Crossing the Borders, Feeling the Others” elnevezésű projekt a „Merit Award” díjat kapta.

A hat díjazott AEC-NET projekt összesen 73 tanárt és 891 diákot érintett, akik 59 iskolát képviseltek 24 ASEM országból.

A „Crossing the Borders, Feeling the Others” projektben észt, görög, ciprusi, magyar, indiai, indonéz, fülöp-szigeteki, lengyel, szlovén középiskolák vettek részt. A tanulók az érzelem témakörét vették górcső alá. A diákok különféle web 2.0-ás eszközök felhasználásával, és egy Moodle platformra épülő honlap segítségével tartották a kapcsolatot, valamint cseréltek véleményt és gondolatot a megadott témakörben.

Idén is részt vesznek Blasszauer János angoltanár diákjai nemzetközi online projektekben. Idén az általa létrehozott honlapon a hősiesség témakörét vitatják meg a diákok, példaképeiket

prezentálják a célnyelven, valamint egy konkrét akció megszervezésén dolgoznak. 2013 az Aktív Állampolgárság Európai Éve, tehát a diákok a projekt végkifejleteként szeretnék majd egy helyi, közösségi projektben megmutatni, hogy bárki, aki a közjót szolgálja hős lehet.

 A másik projektet egy indiai gimnázium tanárai koordinálják, és honlapukon keresztül lehetőséget adnak a diákoknak arra, hogy az őket érintő kérdésekben hallassák hangjukat, közösen szerkesszenek egy digitális magazint. 

Blasszauer János, a Batthyány Lajos Gimnázium angoltanára, a patinás brit Routledge kiadó gondozásában nemrég megjelent „Using New Technologies to Enhance Teaching and Learning in History” mű egyik fejezetének szerzője. A középiskolai történelem tanárok számára íródott könyv azt mutatja be, hogy miképpen lehet hatékonyan felhasználni az IKT-s eszközöket a történelem tanítása során. Blasszauer János az ún. webquest módszerről értekezett a műben. A diákok és tanárok közötti együttműködésén alapuló webquest módszer valójában a projekt alapú tanulás egyik leghatékony példája. A szerző számos webquest-et írt már az Európai Iskolahálózat számára, valamint 2002-ben a Hornby Trust és British Council által szervezett nemzetközi nyári multimédiás kurzus oktatójaként a webquest projektet megismertette külföldi kollégáival. Az e-HELP (http://www.e-help.eu/) projekt kapcsán mélyítette el ismeretét a webquest módszer történelemben való felhasználásáról. 

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©