2017. augusztus
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   

  Losonczi Mária
  Varga Henriett
  Varjas Dorina

  Balázs Bence
  Bíró Bence
  Bödör Bence
  Gadányi Bence
  Horváth Bence
  Kálovics Bence
  Kovács Bence
  Ritecz Bence
  Simó Bence
  Szinyéri Bence
  Tejfel Bence
  Varga Bence


„LENA” lendületben

Újabb jelentős állomásához érkezett az Ausztria – Magyarország Határon Átnyúló Területi Együttműködési Program 2007 – 2013 keretében megvalósuló Lernarum Natur – Tanulás a természetben (LENA) környezeti nevelési projekt.

Nagykanizsa Megyei Jogú Városa, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesülettel és az osztrák vezető partnerrel, a bécsi székhelyű UmweltBildungWiennel közösen nyert Európai Uniós támogatást a 2012. június 1-én kezdődött 25 hónap időtartamú komplex projekt megvalósítására, melynek célja a határtérség környezetének védelme, a régió diákjainak és pedagógusainak környezettudatosságának erősítésén keresztül, modern környezeti nevelési eszközök segítségével. A projekt kezdete óta már két alkalommal került sor a Green Week elnevezésű 5 napos táborokra, melyek alkalmanként 100, pályázat útján kiválasztott nyugat-dunántúli diák részvételével zajlottak le a bécsi CampLobau Nemzeti Park területén elhelyezkedő környezeti nevelési helyszínen.

2012 szeptemberében és októberében Magyarországi helyszíneken folytatódik a projekt. Ezúttal az EuroTeensMeeting környezeti nevelési táborokra kerül sor, melyek bázisául a Zalaerdő Zrt. csömödéri turistaszállója és annak sokszínű természeti környezete szolgál. A 3 alkalommal megvalósuló, egyenként 5 napos táborokra bécsi és nyugat-dunántúli 13 – 17 éves diákok és kísérőik kaptak meghívást. Az első táborban Nagykanizsáról a Batthyány Lajos Gimnázium tanulói vesznek részt. Az 5 nap során előre összeállított pontos forgatókönyv alapján osztrák workshop vezetőkkel és magyar szakmai segítőkkel ismerkednek a résztvevők a természeti környezettel és az élővilággal. A forgatókönyv elkészítésére a júniusban lezajlott kétoldalú szakértői megbeszéléseket követően került sor. Mint ahogy a teljes „LENA” projekt, úgy az EuroTeensMeeting táborok egyik központi elemét jelenti az erdei kisvasút, mely a táborok ideje alatt „ökovasútként” funkcionál. A táborozók több alkalommal utaznak a kisvasúton, melynek nyomvonalán előre kijelölt öko megállókon kapnak az utazók a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos információkat és oldanak meg játékos feladatokat. A résztvevők kerékpárral és gyalogosan közlekedve is megismerkednek a környék természeti és épített értékeivel, de pl. a hagyományosan magyar ételnek számító gulyáskészítés kulináris rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek.

A táborokat követően a program a téli időszakban, a megvalósult események bilaterális szakmai értékelésével és a jövő évi színes programok előkészítésével folytatódik.

Jelenleg, szeptember 17-21. időtartamban 12 batthyánys diák vehet részt a „Tanulás a természetben” („Lernarum Natur”) programban. Vezetőjük Berecz Mónika tanárnő. A projekt folytatódik szeptember 24-28. és október 1-5. között is.

 Köszönjük a lehetőséget, köszönjük az ajándékot!

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©