2018. május
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   

  Salamon KornélAktuális

Kedves Batthyánysok!
felkérés takarékosságra

 

Szokatlan, hogy igazgatóként ilyen kéréssel fordulok Diákhoz, Kollégához, Dolgozóhoz, de (nem kilátástalan) helyzetünk indokolja. 2012 a takarékosság éve kell, hogy legyen! Azonban bízom abban, hogy iskolánkban az átgondolt, felelősségteljes és takarékos 2012. évi költségvetési gazdálkodás jó alap lesz arra, hogy 2013-ban a BLG megérdemelten emelkedő pályára lépjen. Persze a jövőben is az ideihez hasonló takarékosságra lesz szükségünk.

Az idei költségvetési éves keretszámunk a tavalyi 440 millió forinthoz képest 20 millióval csökkent, így kb. 420 millió Ft-ból gazdálkodik ebben az évben a Batthyány Lajos Gimnázium. A csökkenés egy része dolgozói juttatás (CAFETERIA, technikai dolgozók minőségi bérpótléka, …), de jelentős a rezsiköltségeink megvonása is. Tudjunk róla, iskolánk az idei évben közel 36 millió Ft-ot költhet fűtésre, melegvízre, 7 millió Ft-ot villanyra és 3 millió Ft-ot vízre. Ez tetemes rezsiköltség, de csak úgy tudjuk teljesíteni, ha mindannyian odafigyelünk a takarékosabb gazdálkodásra.

Lehetne sorolni a konkrétumokat az előirányzatokban, a kifizetések teljesítésében, az üzemanyag-megtakarításban,… Ráadásul havaria-helyzeteket is kaptunk nemrégen. S felújítási igényünk sem kevés.

De ha jól, takarékosan, odafigyelve bánunk a ránk bízott eszközökkel, felszerelésekkel, épületünkkel, akkor tudunk előbbre lépni. Fontos, hogy a BLG vagyontárgyaival felelősségteljesen bánjunk. Ezért pl. vigyázzunk iskolánk minden berendezési tárgyára! Ne szemeteljünk! Ökoiskola és tehetségpont vagyunk – így elvárható az igazi környezetbarát létezés. Pl. tűzre, vízre, fényre vigyázzatok! Ne felejtsétek a folyosón és a tanteremben égve a villanyt! Ha egy lámpa is elég, ennyinél dolgozzunk…! S a fűtésszabályozásban vannak a legnagyobb tartalékaink. Fizikaórán könnyen kiszámolható, hogy ha nem ég feleslegesen minden termünkben napi 1 órát a villany: csak ez kb. évi 1 millió Ft megtakarítást eredményezhet iskolánkban! Mennyi jobb helye lehetne ennek az 1 millió forintnak…!

Kedves Batthyánysok! Kérem, hogy fontoljátok/fontolják meg mindezt, hogy a jövőben is igaz lehessen szimbólumunk, hogy: „batthyánysnak lenni jó…”!

Csak így érhet minden jövőbeli fejlesztés célt. Így tudunk folyamatosan hagyományaink szerint élni és megújulni. Ezért kérünk 1%-os alapítványi és minden más támogatást. Kérem, hogy közösen, tanórán és tanórán kívül gondoljuk mindezt végig

Köszönöm mindennek stílusos, életformaszerű és hivatásunknak megfelelő végiggondolását!

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©