2018. május
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30 31  
   Felvidéki Magyar Matematikaverseny

A XXXVI. Felvidéki Magyar Matematikaversenyt idén Kassán rendezték meg egy februári hétvégén. Szokás szerint iskolánk, a Batthyány Lajos Gimnázium is részt vett ezen az eseményen, melyre Felvidékről és Magyarországról egyaránt érkeztek tanulók.
Úgy alakult, hogy a versenyt megelőző napra volt kihirdetve a Gordiusz Matematika Tesztverseny is. Viszont tanáraink, dr. Pintér Ferenc és Erdős Gábor tanár urak kitőnő szervező képességének köszönhetően Miskolcon írhattuk meg, így időben meg tudtunk érkezni Kassára.
Kis csapatunk négy főből állt: Tanai Marianna (12.D), Abonyi József (12.D), Erdős Gergely (12.A), Molnár Tímea (10.D).
Jól szervezett, programokkal színesített 3 napot tölthettünk ebben a gyönyörő felvidéki városban. Magára a verseny megírására szombat délelőtt került sor, ebéd után pedig cso-portosan körbejárhattuk a várost. Macskaköves sétálóutcák régi épületekkel szegélyezve, tényleg olyan szép, mint mondják! A sok látnivalóval és vezetőnk történeteivel hamar elrepült a két óra. Sportdélutánt is szerveztek nekünk, streetball-lal, kosárra dobással, floorball-lal és más ügyességi feladatokkal várták az érdeklődőket, akiket a nap végén díjaztak is.
Rögtön másnap reggel volt a díjkiosztó, és előtte még egy kis mősorral is megleptek minket. A helyi diákok alakításában nézhettünk meg egy rövid kis színdarabot, melyben néhány iskolai kötelezőt adtak elő pár percben, humorosan, zenei aláfestésekkel! Nagyon élvezetes volt! Bár az eredményhirdetésen külön rangsort csináltak a felvidéki versenyzőkről is, azért mégis mindenkit az összesített eredmény érdekelt a legjobban. Igazán jó eredmények születtek, Abonyi József 2., Erdős Gergely 3. helyezést ért el!
A gratulációk és elbúcsúzások után pedig újabb több órás autóúttal érkeztünk haza. Szerintem mindnyájunk nevében mondhatom, hogy sok jó élményt és új tapasztalatot szereztünk ezen a kiránduláson! Molnár Tímea (BLG, 10.D)

<< vissza

1765 - 2012 BLG ©