2020. augusztus
                 
  1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
  31  
KÖSZÖNET

Nehéz időszak áll mögöttünk – és még nem tudjuk, hol a vége. Egyik pillanatról a másikra át kellett állni egy olyan rendszerre, amelyben nem igazán volt tapasztalatunk. De megcsináltuk, még ha döccenős is volt a kezdet (s tán azóta is akadnak kisebb-nagyobb problémák).

Szeretnénk kifejezni hálánkat és nagyrabecsülésünket minden lelkes kollégának, tanulni vágyó, szorgos diáknak, segítőkész szülőnek – csak velük, általuk érhetjük el, hogy ez a tanév ne menjen veszendőbe.

Az érettségiről sajnos ebben a pillanatban nem tudunk semmit mondani; amint bármilyen információnk lesz, azonnal közzétesszük minden lehetséges felületen.

További kitartást kívánunk mindenkinek, valamint áldott, békés húsvéti ünnepet. S kérjük, senki ne feledje: most azzal tehetjük a legtöbbet, ha otthon maradunk. #maradj otthon #stayhomeOKTV versenyeredmények

 

A kialakult járványügyi helyzet miatt a tanulmányi versenyeket leállították, a legrangosabb verseny, az OKTV (Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny) harmadik fordulóit sem rendezték meg a legtöbb tantárgyból – a második forduló alapján hirdettek eredményt (ezek a fordulók már iskolától független megrendezésűek voltak).

Örömmel adjuk hírül, hogy a történelem OKTV-n 3. helyezett lett Orbán Dorina Kíra (11.A), 4. helyezett pedig Dömötör Zsóka (11.A). Felkészítőjük Alexa Péter tanár úr.

A földrajz OKTV-n az országos 5. helyet Aczél Péter (11.A) szerezte meg, 9. helyezett lett Cziráki Kamilla (11.A). Felkészítőik Alexa Mercédesz és Alexa Péter.

A matematika II. OKTV-n 7. helyezett lett Szente Péter (12.A), felkészítői Szalai Gabriella, Erdős Gábor, Erdősné Dr. Németh Ágnes.

Az informatika II. (programozás) OKTV döntőjében (ezt még megrendezték!) 9. helyezett lett Szente Péter (12.A – felkészítők: Erdősné Dr. Németh Ágnes, Erdős Gábor), 28. helyezett pedig Szirtes Botond (12.A – felkészítő: Erdősné Dr. Németh Ágnes).

SZERETETTEL GRATULÁLUNK!

 


Betty Memorial – 1. forduló - eredményekMég a koronavírus kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet előtt került megrendezésre a Betty Memorial angol nyelvi verseny 1. (írásbeli) fordulója – a diákok két kategóriában versenyeznek: akiknek van nyelvvizsgája, illetve akiknek nincs. Az 1. forduló eredményeit itt és itt olvashatják, ezekből kiderül az is, hogy kik jutottak tovább a 2. fordulóba, melynek időpontja – a járványügyi helyzet miatt – egyelőre nem ismert. Addig is: készüljenek a továbbjutók!


Iskolai étkeztetés - információ

 

Iskolánkban továbbra is lehetőség van étkezés igénylésére a korábban megszokott módon, módokon:

e-mailben a menza@blg.hu címen, telefonon a 30/783-0543 telefonszámon.

A jelenlegi járványügyi helyzetben kereshető Nagykanizsa MJV Önkormányzatának (BLG- étkeztetésért  felelős) dolgozója, Tóth Andrea is a 20/299-4059 telefonszámon.

Az iskolában étkezni azonban nem lehet, 11 és 12 óra között lehet elvinni az ételt, melyet egyszer használatos dobozokba készítenek be a konyhán.

Köszönjük a megértést, mindenkinek jó egészséget kívánunk.


Felvételi hírek

 

 NYOLCADIK OSZTÁLYOSOKNAK

 

            Az iskolába érkezett jelentkezési lapok alapján arról nincs információnk, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumon kívül ki milyen iskolát jelölt még meg, illetve aki több tagozatot is megjelölt, azokat milyen sorrendben tette, így jelenleg teljes információ a felvételi döntésről nincs.
 

            Gimnáziumi osztályaink várhatóan 26-os létszámmal indulnak (az idegen nyelvi osztályunkban az angol és a német tagozat létszáma együttesen 26!). Ez nem azt jelenti, hogy a közölt listában az első 26 helyen álló jelentkező kerül be, mert akik pontszámuk alapján több osztályba is felvehetők lennének, a jelentkezési lapon megjelölt sorrend alapján kerülnek be az előbbre sorolt osztályba, illetve ha valaki egy másik iskolát előbbre sorolt, akkor esetleg oda veszik fel, nem pedig hozzánk. Így pl. előfordulhat, hogy akár a listában a 70. helyen álló tanuló is bekerülhet.
 

            Az általános iskolákban lehetőség van egy módosító adatlapot kitölteni. Azt javasoljuk, hogy változtatás esetén hagyják elöl azt az osztály, ahová be szeretnének kerülni, és utána – iskolánkkal való előzetes egyeztetés után - vegyék fel az eddig nem jelölt tagozatainkat is! Semmiképpen se soroljon hátrébb egy osztályt valaki azért, mert úgy érzi, hogy az eredetileg gondolt helyre nem fog bekerülni!

A módosító tanulói adatlapok előállítása és elektronikus megküldése (március 19. helyett) már a mai naptól, március 17-től megkezdhető.

A tanulmányi területek módosítására és a programban történő elektronikus megküldésére (március 23. helyett) 2020. március 25-én éjfélig lesz lehetőség.

            A Felvételi Központtól április 23-án kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 30-ig mindenkit postán értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani.
 

            Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a megfelelő írásbeli felvételi pontszám (reálosztályban a matematika, humán- és nyelvi osztályban a magyar) alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszám alapján.

 

   

 NEGYEDIK  OSZTÁLYOSOKNAK

 

            A felvételi eljárás során 100 pontot lehetett szerezni az előzetes írásbeli vizsgán, 20 pontot lehetett elérni a félévi érdemjegyekből, továbbá 30 pontot a szóbeli meghallgatáson. Az elérhető maximális pontszám így 150 volt.

 

            A jelentkezőnek lehetősége van arra, hogy módosító Tanulói adatlap kitöltésével - az iskolánkkal való előzetes egyeztetés után - megjelölje az eddig meg nem jelölt másik tagozatot is. Ez a módosító adatlap és a kitöltési útmutató elérhető az Oktatási Hivatal honlapján.

A módosító tanulói adatlapok előállítása és elektronikus megküldése (március 19. helyett) már a mai naptól , március 17-től megkezdhető.

A tanulmányi területek módosítására és a programban történő elektronikus megküldésére (március 23. helyett) 2020. március 25-én éjfélig lesz lehetőség.

A módosító tanulói adatlapok előállítása egyéni jelentkezők esetén
Az egyéni jelentkezők a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületén állították elő a tanulói adatlapot, a módosító tanulói adatlapot is ezen a felületen kell előállítani, a következő módon:

1. Be kell lépni a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületére.
2. A programfelületen a módosítási igényeket a felhasználói útmutatóban leírtak szerint adminisztrálni kell, majd elektronikusan továbbítani kell a módosító tanulói adatlapot.
3. A módosító tanulói adatlap elektronikus továbbításával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.
4. A módosító tanulói adatlapok postázása – a rendkívüli helyzetre való tekintettel, az idén – nem szükséges

            A Felvételi Központtól április 23-án kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 30-ig postán mindenkit értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani.
 

            Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a szóbeli meghallgatáson nyújtott teljesítmény alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszámot vettük figyelembe.

 


 


 

IDEIGLENES  FELVÉTELI  JEGYZÉK:

 

 

0001 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, angol első nyelv)                2020-1.pdf
 

0002 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, német első nyelv)               2020-2.pdf
 

0003 tagozat (négyévfolyamos reál osztály, matematika-informatika)        2020-3.pdf
 

0004 tagozat (négyévfolyamos reál osztály, biológia-kémia)                       2020-4.pdf
 

0005 tagozat (négyévfolyamos humán osztály, magyar-történelem)          2020-5.pdf
 

0008 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, angol idegen nyelv)               2020-8.pdf
 

0009 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, német idegen nyelv)              2020-9.pdf


FONTOS!!!

 

Kedves Szülők, kedves Diákjaink!

Bizonyára már értesültek arról, hogy március 16-ától, hétfőtől a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása céljából határozatlan időre bezárják az általános és középiskolákat. Ez nem azt jelenti, hogy szünet lesz, hiszen tantermen kívüli digitális munkarend kerül bevezetésre – most kapnak majd nagy szerepet az okostelefonok, tabletek… Fontos tudni tehát, hogy tanulni továbbra is kell, csak nem az iskola épületében. Nagy vizsga lesz ez mindnyájunknak – tanárnak, diáknak, szülőnek. Igyekezzünk, hogy ne bukjunk meg!

Kérünk mindenkit, vegye nagyon komolyan a helyzetet, de senki ne keltsen felesleges pánikot.  Lehetőség szerint otthon kell maradni, kerülni kell a közösségi helyeket, minél többször gyakorolni az alapos kézmosást, és figyeljünk a környezetünkben élő idősekre!

Tájékozódás céljából továbbra is a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Hétfőn értekezletet tartunk a kollégáknak, megvitatjuk a lehetőségeinket, s minden tudnivalót  közzé fogunk tenni iskolánk különböző információs csatornáin (honlap, Facebook-oldal, e-napló/e-ellenőrző). Arról is tájékoztatni fogunk mindenkit, hogy az iskolában „felejtett” dolgokhoz milyen módon lehet hozzájutni. Egyelőre egyetlen diák se akarjon iskolába jönni sad.

 

Iskolavezetés


KÖZLEMÉNY

 

Kedves Szülők és Diákok!

A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzetre tekintettel a fenntartóval való egyeztetés után iskolánk a következő rendelkezéseket hozta:

  • a március 15-ei megemlékezésünk iskolarádiós formában valósul meg 2020. március 13-án 11 órakor
  • azon diákjainknak, akik március 1-jén, illetve utána külföldön jártak (bárhol), kéthetes otthon maradást javasoltunk – saját maguk és a többiek érdekében és védelmében; ugyanezt javasoljuk akkor is diákjainknak, ha közvetlen hozzátartozójuk járt külföldön
  • a március 26-ára tervezett fogadóóra elmarad, megértésüket kérjük
  • minden, áprilisban megvalósítandó osztálykirándulás elhalasztását kértük az osztályoktól és osztályfőnököktől – a további osztálykirándulásokról és egyéb rendezvényekről a járványhelyzet alapján döntünk.

 

A veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében

  • határozatlan időre felfüggesztésre került a Lázár Ervin Program
  • egy évvel elhalasztották a 9. és 11. évfolyamosok számára meghirdetett külföldi nyelvtanulási programot
  • tilos a külföldi iskolai kirándulás. A már lefoglalt külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani – ez természetesen vonatkozik a Határtalanul program keretében megvalósuló utakra is.

 

Iskolánkban a tantermekben, mellékhelyiségekben elegendő mennyiségben áll rendelkezésre (fertőtlenítő hatású) szappan és kéztörlő, kérjük ezek gyakori,  rendeltetésszerű, kulturált  használatát. Amennyiben valaki hiányt észlel szappanból, kéztörlőből, haladéktalanul jelezze a gazdasági irodában! Az épületben több helyen (portánál, menzánál) lehetőség van kézfertőtlenítő spray használatára.

Kérünk mindenkit, próbálja meg higgadtan kezelni a helyzetet, a pánikkeltés senkinek nem érdeke, de a megelőzésből mindenkinek ki kell venni a részét. Tájékozódás céljából a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

Iskolavezetés


KÜLFÖLDI NYELVTANULÁSI PROGRAM - FONTOS!!

Kedves Szülők!

Amennyiben gyermekük érintett a külföldi nyelvtanulási program csoportos szervezésű projektjében, kérjük Önöket, hogy végezzék el https://palyazat.knyp.hu/ oldalon a regisztrációt és az adategyeztetést, mert ez szükséges ahhoz, hogy be tudjuk adni az iskolai pályázatot.

A regisztráció és adategyeztetés egy egyszerű és rövid folyamat, azonban a rendszer több ponton is összehasonlítja a megadott adatokat a KIR tanulói nyilvántartásban / személyügyi nyilvántartó rendszerben tárolt adatokkal. Ha nincs egyezés, úgy a pályázati folyamat nem folytatható. Tisztelettel felhívjuk figyelmüket az adatok pontos megadására.

Alapesetben a szülő vagy (a szülő felügyeletével, engedélyével) a tanuló regisztrál. Amennyiben a jogosultságot a rendszer visszaigazolta, a tanulói adategyeztetésen további adatok rögzítésével (pl. tanult nyelv(ek), nyelvi szintek, gondviselői adatok, stb.) lezárható és véglegesíthető a tanulói adategyeztetés. Ez után tudjuk csak a tanulót az intézményi pályázathoz felvenni oktatási azonosítója megadásával.

A regisztrációt legkésőbb 2020. március 11-ig (szerda) kérjük elvégezni.


FIGYELEM! FONTOS!
OKTV-EREDMÉNYEK - GRATULÁLUNK!!!

 


Központi írásbeli felvételi vizsga 4. és 8. osztályosoknak

 

KEDVES DIÁKOK!

 

Az írásbeli vizsga ideje 2020. január 18. (szombat) 10 óra

 


A felvételin egy 45 perces magyar nyelvi feladatlapot és egy 45 perces matematikai-logikai feladatlapot kell megírni.

Kérjük, hogy 15-20 perccel előbb érkezzetek, hogy időben el tudjátok foglalni helyeteket.

A terembeosztás a gimnázium bejáratánál olvasható lesz.

Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. számológép) nem használható.

A vizsgára mindenki hozzon magával személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt!