2021. május
                 
  1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
  31  

  Csordás Bence
  Gyergyói ádám
  Kárpáti Márk
  Kertész Noémi
OKTV versenyeredmények

 

A 2021. március 8-a utánra meghirdetett OKTV döntők a kialakult járványhelyzet miatt elmaradtak. Mivel a független második fordulót sikerült megrendezni, így annak eredményei alapján döntött a szakmai bizottság az elért helyezésekről.

Az OKTV-n filozófia tantárgyból 17. helyet szerezte meg Simon Máté (12.B). Felkészítő tanára Györek László tanár úr.

A földrajz OKTV-n 19. helyen végzett Makrai Olivér (11.A). Felkészítő tanárai Alexa Mercédesz és Alexa Péter.

A francia nyelv OKTV I. kategóriában 23. helyezett Sipos Barnabás (12.A). Felkészítő tanára Dr. Gálné Dénes Tünde.

A magyar irodalom OKTV-n 21. helyet szerezte meg Kővári Júnó (11.E). Felkészítő tanára Baloghné Harkány Judit.

SZÍVBŐL GRATULÁLUNK!


A 2020/2021-es tanévben az OKTV II. fordulójába jutott tanulók

Tantárgy

Tanuló

Osztály

Felkészítők

 

Filozófia

Simon Máté

  12.B

Györek László

          Földrajz

  Kovács Viktória

          11.A

Alexa Mercédesz, Alexa Péter

          Földrajz

    Makrai Olivér

          11.A

Alexa Mercédesz, Alexa Péter

    Francia nyelv I.

   Sipos Barnabás

          12.A

Dr. Gálné Dénes Tünde

   Magyar irodalom

     Kővári Júnó

          11.E

Baloghné Harkány Judit

Magyar irodalom

     Váradi Luca

  12.E

Knausz Ágnes

Matematika II.

Bakonyi Blanka

  11.A

Erdős Gábor

Matematika II.

Ferencz Orsolya

  11.A

Erdős Gábor


 

FELVÉTELI HÍREK NYOLCADIK OSZTÁLYOSOKNAKAz iskolába érkezett jelentkezési lapok alapján arról nincs információnk, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumon kívül ki milyen iskolát jelölt még meg, illetve aki több tagozatot is megjelölt, azokat milyen sorrendben tette, így jelenleg teljes információ a felvételi döntésről nincs. Gimnáziumi osztályaink várhatóan 26-os létszámmal indulnak (az idegen nyelvi osztályunkban az angol és a német tagozat létszáma együttesen 26!). Ez nem azt jelenti, hogy a közölt listában az első 26 helyen álló jelentkező kerül be, mert akik pontszámuk alapján több osztályba is felvehetők lennének, a jelentkezési lapon megjelölt sorrend alapján kerülnek be az előbbre sorolt osztályba, illetve ha valaki egy másik iskolát előbbre sorolt, akkor esetleg oda veszik fel, nem pedig hozzánk. Így pl. előfordulhat, hogy akár a listában a 70. helyen álló tanuló is bekerülhet.

Március 23-án és 24-én az általános iskolákban lehetőség van egy módosító adatlapot kitölteni. Azt javasoljuk, hogy változtatás esetén hagyják elöl azt az osztály, ahová be szeretnének kerülni, és utána vegyék fel az eddig nem jelölt tagozatainkat is! Semmiképpen se soroljon hátrébb egy osztályt valaki azért, mert úgy érzi, hogy az eredetileg gondolt helyre nem fog bekerülni!

A Felvételi Központtól április 23-án kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 30-ig mindenkit postán értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani. Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a megfelelő írásbeli felvételi pontszám (reálosztályban a matematika, humán- és nyelvi osztályban a magyar) alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszám alapján.

 

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉKEK:

  0001 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, angol első nyelv)
  0002 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, német első nyelv)
  0003 tagozat (négyévfolyamos reál osztály matematika-informatika)
  0004 tagozat (négyévfolyamos reál osztály biológia-kémia)
  0005 tagozat (négyévfolyamos humán osztály magyar-történelem)


FELVÉTELI HÍREK NEGYEDIK OSZTÁLYOSOKNAKA felvételi eljárás során 100 pontot lehetett szerezni az előzetes írásbeli vizsgán, 20 pontot lehetett elérni a félévi érdemjegyekből, továbbá 30 pontot a szóbeli meghallgatáson. Az elérhető maximális pontszám így 150 volt.

Az osztály tervezett létszáma 26 fő, ezen belül 2 angol és 1 német nyelvi csoportot tervezünk indítani.

A jelentkezőnek lehetősége van arra, hogy módosító Tanulói adatlap kitöltésével - az iskolánkkal való előzetes egyeztetés után - megjelölje az eddig meg nem jelölt másik tagozatot is. Ez a módosító adatlap és a kitöltési útmutató elérhető az Oktatási Hivatal honlapján.

A tanulói adatlapokat 2021. március 23-án és 24-én lehet módosítani. A módosító tanulói adatlapot 2021. március 25-ig kell megküldeni az Oktatási Hivatalnak.

Az egyéni jelentkezők a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületén állították elő a tanulói adatlapot, a módosító tanulói adatlapot is ezen a felületen kell előállítani, a következő módon:

1. Be kell lépni a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára készített felületére.
2. A programfelületen a módosítási igényeket a felhasználói útmutatóban leírtak szerint adminisztrálni kell, majd elektronikusan továbbítani kell a módosító tanulói adatlapot.
3. A módosító tanulói adatlap elektronikus továbbításával a korábban beküldött tanulói adatlap érvényét veszti.

A Felvételi Központtól április 23-án kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 30-ig postán mindenkit értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani.
 
Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a szóbeli meghallgatáson nyújtott teljesítmény alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszámot vettük figyelembe.

 

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉKEK:


  0008 nyolcévfolyamos gimnázium, angol idegen nyelv
  0009 nyolcévfolyamos gimnázium, német idegen nyelv
AZ ÉRTÉKELŐLAPOKÉRT NEM KELL BEJÖNNI A GIMNÁZIUMBA!

 

A VÍRUSHELYZET MIATT ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY KIKÜLDJÜK AZ ÉRTÉKELŐLAPOKAT - ALAPVETŐEN AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKBA, DE AHONNAN KEVESEBBEN ÉRKEZTEK, OTT A FELVÉTELIZŐ NÉVRE SZÓLÓAN, POSTÁN KAPJA MEG.

A 4. OSZTÁLYOSOKNAK E-MAILBEN KÜLDJÜK KI AZ EREDMÉNYT.

KÖSZÖNJÜK!


KÖZPONTI ÍRÁSBELI FELVÉTELI VIZSGA 4. ÉS 8. OSZTÁLYOSOKNAK

 

KEDVES FELVÉTELIZŐ DIÁKOK!

 

 

A központi írásbeli vizsga ideje 2021. január 23. (szombat) 10 óra

 

A felvételin egy 45 perces magyar nyelvi feladatlapot és egy 45 perces matematikai-logikai feladatlapot kell megírni.

Kérjük, hogy 15-20 perccel előbb érkezzetek, hogy időben el tudjátok foglalni helyeteket.

Szülők, hozzátartozók a járványügyi helyzet miatt sajnos nem léphetnek be az iskola épületébe. Az iskola területén a szájat és orrot takaró maszk viselése kötelező, a bejáratnál testhőmérés és kézfertőtlenítés történik. A védőmaszk viselése az írásbeli vizsga alatt a vizsgázók számára ajánlott, de nem kötelező.

Célszerű gondoskodni némi enni- és innivalóról a vizsgázó számára, hiszen a két feladatlap megírása közti szünetben nem árt egy kis energiabevitel.

A terembeosztás a gimnázium bejáratánál olvasható lesz, de BLG-s diákok és tanárok is segítenek az eligazodásban.

Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható. A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. számológép) nem használható.

A vizsgára mindenki hozzon magával személyazonosításra alkalmas igazolványt – diákigazolványt vagy személyi igazolványt!

 

Az írásbeli vizsga pótnapjai:

2021. január 28. 14.00 (csütörtök) és 2021. február 5. 14.00 (péntek)

Ha a tanuló – önhibáján kívül eső elháríthatatlan ok miatt – nem tud részt venni a január 23-ai vizsganapon, akkor a vizsgát – a vizsgaszervező intézmény vezetőjének engedélyével – a január 28-ai pótnapon írhatja meg.

A február 5-ei, második pótnapon csak az a vizsgázó írhatja meg az írásbeli vizsgát, aki sem a január 23-ai vizsganapon, sem a január 28-ai pótnapon – önhibáján kívül eső elháríthatatlan ok miatt – nem tudott megjelenni. Ez utóbbi tényt a vizsgaszervező intézménybe benyújtott kérelmében igazolnia kell.

A megírt és kijavított feladatlapok 2021. január 28-án (csütörtökön) 8.00 és 16.00 között tekinthetők meg a gimnázium DÖK-termében (a portától néhány méterre). A feladatlapokról nyugodtan lehet fotót készíteni. Jogorvoslati lehetőséggel másnap, 2021. január 29-én (pénteken) lehet élni 16.00-ig – kérjük, hogy e-mailben küldjék el észrevételüket a piriti@blg.hu címre, pontosan megjelölve, hogy mely feladat melyik részére vonatkozik a kérelem.

Bármilyen kérdéssel, kéréssel forduljanak hozzánk bizalommal!

+36/30/ 4024-182