2020. február
                 
  1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29  
   

Versenyeredmények

 

A Bolyai Matematika Csapatverseny (3-8. osztály) megyei eredményhirdetése után kiderült,hogy három csapatunk is országos döntős. Zárójelben a felkészítő tanárok neve.

5. osztály

1. hely (döntős): Kakaós macskabenzin – Ferencz Adrienn, Göntér Jenni Lizandra, Marczin Zsombor, Porgányi Emma (Erdős Gábor)

6. hely: Noname – Jankovics Ádám, Kovács Benedek, Péntek Botond, Tálosi Mátyás  (Erdős Gábor)

6. osztály

1. hely (döntős): (N)AGYMENŐK újratöltve – Gyergyói Ádám, Inoka Ákos, L. Nagy Hanna Laura, Szabó Lilla Diána (Zsovár Anita)

2. hely : avOkádók – Gyarmati - Litter Lili, Gyertyánági Luca Olívia, Marton Dóra Virág, Molnár Csenge (Zsovár Anita)

4. hely: Lekváros hotdog – Domina Luca, Magasdi Luca, Rákhely Nóra, Szüreti Alíz (Zsovár Anita, Szita Ágnes)

7. osztály

4. hely: Matekkommandó – Igazi Csongor, Pető Boldizsár, Radics Martin, Török András (Kasztl Csilla, Szita Ágnes)

8. osztály

1. hely (döntős): BLG-s KobakokBátorfi Balázs, Dancsák Dénes, Lévai Noémi, Patard Máté Mathieu (Zsovár Anita, Erdős Gábor)

2. hely: 2x2 néha 5 – Valentin Jázmin, Szüreti Márk, Szili Gergő, Rákhely Péter (Zsovár Anita)

6. hely: Matekvagányok – Baranyai Botond, Kerek Gréta, Várkonyi Daren, Zsiborás Gábor (Zsovár Anita)      

                                      GRATULÁLUNK!!!                                                     


Versenyeredmény

 

Örömmel adjuk hírül, hogy a Rákóczi Szövetség által 24. alkalommal meghirdetett Gloria Victis Kárpát-medencei középiskolai történelmi vetélkedőn pompásan szerepelt a BLG-s csapat - ugyanis megnyerték. Gratulálunk a csapat tagjainak: Cziráki Kamilla, Dömötör Zsóka, Orbán Dorina Kíra (11.A-sok). Felkészítők: Alexa Péter és Alexa Mercédesz.

 


Versenyeredmény

 

Az elmúlt hétvégén  rendezték meg a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziumban az Izsák Imre Gyula komplex természettudományi versenyt. Az összetett verseny győztese – a verseny történetében először – batthyánys diák lett - Szente Péter (12.A). Felkészítői: Szalai Gabriella, Erdősné Dr. Németh Ágnes, Dénes Sándorné. Szeretettel gratulálunk!

 


Október 23-ai emlékező séta


FONTOS!!Balogh László igazgató beszéde a szülői értekezleten 2019

Tisztelt Szülők! Kedves Kollégák!

A diákjainkról szólok, az önök gyermekeiről - akik nekünk a legfontosabbak. 10 éve vagyok a BLG igazgatója, ilyenkor szeptember vége felé mindig szóltam a Szülőkhöz, s az a www.blg.hu honlapon is megjelent. Ez mindig egy jóravaló üzenet szokott lenni az aktuális helyzetnek megfelelően. Most is ezt teszem.

bővebben >>

Szülői értekezlet


Batthyány kupa meghiívó


Versenyeredmény

 

Németh Márton Tamás (9.A) a Mariborban (Szlovénia) rendezett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) bronzérmes helyen végzett. Felkészítője Erdősné Németh Ágnes.

                                                                        Gratulálunk!


Balogh László igazgató tanévnyitó beszéde 2019

Kedves Batthyánysok!

            A nyár szürete most történik, a búcsú a nyártól fájdalommal is sújt ránk, de az emlékezés melankóliája mellett a nyár sokszínű koloritja talán inkább örömmel tölti el e szeptember eleji áhítatunkat. Az augusztusi csillaghullás után így tűnődünk a csillagok alatt, s áldunk búval és még inkább vigalommal. Mondandómmal segíteni szeretném a mi iskolánk, a Batthyány Lajos Gimnázium 2019/2020-as tanévének sikeres elkezdését és majd folytatását.

            Hadd köszöntsem jó szívvel az új BLG-seket:

bővebben >>


Balogh László igazgató évzárói beszéde

 

Kedves Batthyánysok!

(Remélem, minden Diák, Dolgozó, Szülő megszólítható így, mint egy igazi közösség…)

  1994 óta van „Te Deum” jellegű irodalmi-zenés tanévzáró műsorunk és ünnepségünk a Felsőtemplomban, melyben köszönetet mondunk az elmúlt tanévért és a leendő vakációért. 25 év: egy negyedszázadnyi, generációnyi idő: hogy elrepült, mint minden tanév… Ezért állítsuk meg az időt most egy kis időre, hogy visszanézzünk és előretekintsünk, s leginkább téged dicsérjünk, Diák-Örökdiák!

bővebben >>