2021. június
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30  
   

  Boa Inez
  Hajdu Dzsenifer
TANKÖNYVRENDELÉS 2019/2020 - SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ

Tisztelt Szülők!

Iskolánk az 5-9. évfolyam tanulói számára a tankönyvek ingyenességét két módon biztosítja.:

  • a  munkafüzeteket, munkatankönyveket, nyelvkönyveket minden tanuló saját tulajdonba kapja.
     
  • az egyéb tankönyveket, atlaszokat, feladatgyűjteményeket, szöveggyűjteményeket az iskolánk könyvtárából kölcsönzik ki a tanulók, amelyeket használat után vissza kell hozniuk.
     

A következő linkek alatt megtekinthetik, hogy melyek azok a könyvek, amelyeket csak határozott idejű kölcsönzéssel biztosítunk. Amennyiben ezeket szeretnék gyermekük számára megvásárolni, akkor a KELLO fenti tájékoztatójában leírt módon tehetik meg.

 

 

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A Magyar Kormány döntése alapján, a 2017. szeptember 01-én kezdődő tanévtől már több, mint 1 millió diák részesül ingyenes tankönyvellátásban. Az ingyenesség alanyi jogon jár minden általános iskolás, valamint a középiskolák első évfolyamán tanuló diáknak.


Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a gyermeke számára megrendelt tankönyveket az iskolába a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO),  2019. augusztus 30-ig kiszállítja.


További tankönyvigény esetén az iskolák 2019. szeptember 15-ig adhatnak le pótrendelést. A KELLO 2019. szeptember 24–től kezdi el kiszállítani a pótrendeléseket.

 

Amennyiben a szülők nem az iskolán keresztül szeretnék megvásárolni gyermekük számára a tankönyveket, vagy egyéb tankönyvekre is szükség lenne, akkor a KELLO-nál többféle módon is lehetőség nyílik a kiadványok beszerzésére. A KELLO az év nagy részében fogadja és teljesíti a megrendeléseket webshop-on keresztül (webshop.kello.hu), , valamint a Kódex Tankönyvcentrumban(1054 Budapest, Honvéd u. 5.).

Fizetős diákok (a középiskolák 10., 11. és 12.-ik évfolyamán ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok):

Alaprendelés:

  • A fizetős diákok számláit egyben küldi ki a KELLO az iskolákba 2019. augusztus 21. és 31. között, kivéve azon számlákat, melyeknek a kiegyenlítése a szülői online felületen megtörtént (ezeket nem küldi ki) valamint azon esetben, amikor az iskolába történő tankönyvkiszállítás augusztus 15. utánra esik – ez esetben a számlák iskolába történő érkezése szeptember elején lehetséges. 

 

  • A számlát a szülő/diák a tankönyvekkel együtt kapja meg, az aláírandó átadás-átvételi bizonylat kíséretében, vagy egy regisztrációt követően a szülő által online letölthető a szülői ügyfélkapun keresztül ( ( www.kello.hu  -  Diákok és szülők – Szülői ügyfélkapu).

Befizetési időszak: 2019. augusztus 21 – szeptember 15. között (fizetési határidő: 2019. szeptember 15.). Befizetés módjai: készpénz, bankkártya, valamint a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon, banki átutalással, bankkártyával online a szülői felületen keresztül.
 

 Pótrendelés:

  • A számla a szülőhöz/diákhoz utólag, az iskola segítségével jut el, vagy a szülő által letölthető az online felületről.

 

Befizetési határidő pótrendelés esetén .: a tankönyvek átvételét követő 15 napon belül. (Befizetés módja: megegyezik az alaprendelés befizetési módjaival.)


 

szülői felületen történő fizetés mellett lehetőség van banki átutalással is kiegyenlíteni a tankönyvek ellenértékét a számlán található KELLO bankszámlaszámra. Kérjük, ebben az esetben az utalás „közleményében” feltétlenül szíveskedjenek megadni a kifizetendő számla számát és a diák nevét vagy oktatási azonosítóját. Fizethetnek továbbá a postahivatalokban.

A fizetős diákok esetén a 2019. szeptemberi  iskolakezdés időszakában átvett tankönyvek vonatkozásában a diáknak/szülőnek 2019. szeptember 15-ig rendeléstől való elállási jogot biztosít a KELLO, az adott évi rendelése erejéig. Ebben az esetben a tankönyveket sértetlen állapotban, a KELLO-hoz kell visszaküldeni. Elállás esetén a posta- vagy egyéb költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

  • Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Üllői raktár) Budaörs, OLK 1000.

 Az így postázott tankönyveket ellenőrizzük, visszaküldésük jogosságát kivizsgáljuk. Abban az esetben, ha nem indokolt a visszáruzás a szülő részéről (pl.: nincs iskolaváltás, osztályismétlés, költözés stb.; a tankönyvek nem a 2019/2020-as tanévre lettek megrendelve; kifogásolható a minőségük, pl.: pecsétesek, szakadtak, stb.) a KELLO nem visszáruzza a tankönyveket.

Megértésüket, segítő együttműködésüket  köszönjük!


 


 

 


1765 - 2012 BLG ©