2021. június
                 
  1 2 3 4 5 6  
  7 8 9 10 11 12 13  
  14 15 16 17 18 19 20  
  21 22 23 24 25 26 27  
  28 29 30  
   

  Boa Inez
  Hajdu Dzsenifer
KEOP-6.1.0/A/11-2011-0050 pályázat „Batthyánys diákok a fenntartható jövőért''

A Batthyány Lajos Gimnázium KEOP-6.1.0/A/11-2011-0050 kódszámú a „Batthyánys diákok a fenntartható jövőért" c. pályázattal kapcsolatos munkája a módosított időpont szerint rendben elindult. 2011. novemberében és decemberében a 10. évfolyam mind a hat osztályának levetítésre került a "Hülyeség kora" c. film. A filmvetítést követően az osztályfőnökök megtartották az előadásokat és a kiscsoportos foglalkozásokat. Kiírásra került a film témájához kapcsolódó fotópályázat, amelynek beadási határideje: 2012. január 15. volt.

bővebben >>

KEOP 6.2.0 - A kerékpáros közlekedést elősegítő projekt Nagykanizsán

A pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnáziumban egy 28 férõhelyes kerékpártároló építetése és a hozzá kapcsolódó - az iskola diákjai és dolgozói számára - egy-egy öltözõ és zuhanyzó felújítása, továbbá 16 db kerékpár beszerzése valósult meg. A projekt egy széleskörû kommunikációs kampányt is tartalmazott. Többek között megrendezésre került a kerékpáros nap, mely interaktív tanulási lehetõséget biztosított a résztvevõk számára és egy fenntartható városi közlekedés vetélkedõ is. A kampány során megjelent a projekt a Kanizsa újságban, és a Kanizsa Tv-ben is látható volt.

bővebben >>

Tempus pályázat: A nanotechnológia használata a gyógyászatban

 "A diákok nem szeretik a száraz, unalmas, ezeregyedszer is ismételt képleteket és olvasmányokat. Tudom, mert én is diák vagyok, és én sem szeretem. De a nanotechnológia egészen más!

A pályázatnak köszönhetően egy viharos gyorsasággal fejlődő és rengeteg, hihetetlen és fantasztikus eredményt felmutató tudományágba nyerhettünk bepillantást.

Lenyűgözött, hogyan képesek ma már a tudósok befolyásolni az anyagokat atomi és molekuláris méretekben. A Pannon Egyetemen járva sok érdekes és értékes információval lettünk gazdagabbak, jó érzés volt látni azt a sok méregdrága masinát, amit sokan csak a TV csatornákon láthatnak, a dokumentumfilmekben.

Úgy érzem, ebben a programban való részvétellel sok új információval lettem gazdagabb. A LEGO elemekkel történő modellezés növelte a kreativitásomat és a problémamegoldó-képességemet, ezekkel egy eredményes kutatónak mindenképpen rendelkeznie kell.

Az, hogy csapatban dolgozhattunk, megkönnyítette a dolgunkat, hiszen egyszerre több területtel is tudtunk foglalkozni, párhuzamosan. Igazán érdekes módszereket ismerhettünk meg, óriási segítségünkre volt ebben a Professzor Úr is.

A sok, még megoldatlan probléma rengeteg kihívást és sok esélyt rejt magában. A mai fiatalságnak pedig pont erre van szüksége, hiszen mindnyájunkban benne van a bizonyítási vágy és hogy valami újat, valami óriási, világmegváltó technológiát hozzunk létre. A nanotechnológia pedig pont ezt a lehetőséget teremti meg számunkra.;"

Az idei tanévben egy kis csapattal: Gál Petra, Horváth Balázs, Konecz László 10.D osztályosokkal Erdősné Németh Ágnes vezetésével pályáztunk a Tempus Közalapítványnál az Út a tudományhoz alprogramra.

Többször jártunk Veszprémben, a Pannon Egyetem Bio-Nanorendszerek Laboratóriumában, ahol Dr. Vonderviszt Ferenc és munkatársai ismertettek meg bennünket kutatásuk egy részével. Részt vettünk a FORD kulturális pályázatán, ahol Balázs 3. díjat nyert.

A pályázat keretében vettük meg a LEGO robotokat, amik nagy segítségünkre voltak a szimulációk elkészítésében, az olvasottak megértésében.

tovább a weboldalra

 


Nemzetközi projektek

Courses and Projects
Knowledge is power. Share it.

tovább a weboldalra


Audiovizuális pályázat
 Batthyány Lajos Gimnázium a KKETTKK által kiírt Audiovizuális emlékgyűjtés c. pályázatban a Batthyány Lajos Gimnázium történelmi adatgyűjtése (TÁMOP-3.2.9/b-08/2-2009-0037) címmel nyert 9.994.810 millió Ft-os támogatást. A projekt 2010. március 1-én indult 4 pedagógus és 28 diák részvételével.
bővebben >>

KEOP-6.1.0/A/09-11
A Batthyány Lajos Gimnázium KEOP-6.1.0/A/09-11 kódszámú a „Batthyánys
diákok a fenntartható jövőért" c. pályázattal kapcsolatos munkája a módosított időpont szerint rendben elindult. 2011. novemberében és decemberében a 10. évfolyam mind a hat osztályának levetítésre került a "Hülyeség kora" c. film.

 
bővebben >>

Comenius SESOF projekt
„Egész életen át tartó tanulás program/Comenius iskolai együttműködések”
„SESOF – Saving Energy …Saving our Future” (2008-2010)
bővebben >>

1765 - 2012 BLG ©