2018. szeptember
                 
  1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
            FELVÉTELI HÍREK

 

         NYOLCADIK OSZTÁLYOSOKNAK

 

            Az iskolába érkezett jelentkezési lapok alapján arról nincs információnk, hogy a Batthyány Lajos Gimnáziumon kívül ki milyen iskolát jelölt még meg, illetve aki több tagozatot is megjelölt, azokat milyen sorrendben tette, így jelenleg teljes információ a felvételi döntésről nincs.

            Gimnáziumi osztályaink várhatóan 26-os létszámmal indulnak (az idegen nyelvi osztályunkban az angol és a német tagozat létszáma együttesen 26!). Ez nem azt jelenti, hogy a közölt listában az első 26 helyen álló jelentkező kerül be, mert akik pontszámuk alapján több osztályba is felvehetők lennének, a jelentkezési lapon megjelölt sorrend alapján kerülnek be az előbbre sorolt osztályba, illetve ha valaki egy másik iskolát előbbre sorolt, akkor esetleg oda veszik fel, nem pedig hozzánk. Így pl. előfordulhat, hogy akár a listában a 60. helyen álló tanuló is bekerülhet.

            Március 21-én és 22-én az általános iskolákban lehetőség van egy módosító adatlapot kitölteni. Azt javasoljuk, hogy változtatás esetén hagyják elöl azt az osztály, ahová be szeretnének kerülni, és utána – iskolánkkal való előzetes egyeztetés után - vegyék fel az eddig nem jelölt tagozatainkat is! Semmiképpen se soroljon hátrébb egy osztályt valaki azért, mert úgy érzi, hogy az eredetileg gondolt helyre nem fog bekerülni!

            A Felvételi Központtól április 20-án kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 27-ig mindenkit postán értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani.

            Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a megfelelő írásbeli felvételi pontszám (reálosztályban a matematika, humán- és nyelvi osztályban a magyar) alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszám alapján.

 

 

         FELVÉTELI HÍREK

 

         NEGYEDIK  OSZTÁLYOSOKNAK

 

            A felvételi eljárás során 100 pontot lehetett szerezni az előzetes írásbeli vizsgán, 20 pontot lehetett elérni a félévi érdemjegyekből, továbbá 30 pontot a szóbeli meghallgatáson. Az elérhető maximális pontszám így 150 volt.

            A jelentkezőnek lehetősége van arra, hogy módosító Tanulói adatlap kitöltésével - az iskolánkkal való előzetes egyeztetés után - megjelölje az eddig meg nem jelölt másik tagozatot is. Ez a módosító adatlap és a kitöltési útmutató elérhető az Oktatási Hivatal honlapján. Ezt március 22-ig kell postára adni a Felvételi Központ címére.

            A Felvételi Központtól április 20-én kapjuk meg a felvett diákok végleges listáját, április 27-ig postán mindenkit értesítünk. Addig új információ nem érkezik hozzánk, így a mostaninál többet nem tudunk mondani.

 

            Az ideiglenes felvételi jegyzéken a sorrend, a felvételiző által a jelentkezési lapon megadott jeligéje (ennek hiányában az oktatási azonosítója) és az elért összpontszáma szerepel. Azonos pontszám esetén elsősorban a szóbeli meghallgatáson nyújtott teljesítmény alapján rangsoroltuk a jelentkezőket, ha ez is megegyezett, akkor az írásbeli összpontszámot vettük figyelembe.

 

 

 

 

IDEIGLENES  FELVÉTELI  JEGYZÉK:

 

0001 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, angol első nyelv)                 0001.pdf

0002 tagozat (négyévfolyamos nyelvi osztály, német első nyelv)                0002.pdf

0003 tagozat (négyévfolyamos reálosztály, matematika-fizika)                   0003.pdf

0004 tagozat (négyévfolyamos reálosztály, biológia-kémia)                        0004.pdf

0005 tagozat (négyévfolyamos humánosztály, magyar-történelem)            0005.pdf

0008 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, angol idegen nyelv)                0008.pdf

0009 tagozat (nyolcévfolyamos gimnázium, német idegen nyelv)               0009.pdf

 


1765 - 2012 BLG ©